Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ρακέτα ή διάβασμα????

"Ρε κωλόπαιδο, πάρε το μπαλάκι σου από δω μην σου το...."
"Κοίτα τη βλαμμένη ρε! Πρώτη φορά πιάνει στη ζωή της ρακέτα;"
"Ο άλλος ο μαλάκας νομίζει ότι ξέρει να παίζει και το μόνο που έχει καταφέρει είναι να μας γεμίσει άμμο... γκρρρρρρρρρρ"

Πόσες φορές όλοι μας έχουμε σκεφτεί τα παραπάνω σε μια εξόρμηση στην παραλία; Ο ένας πάνω στον άλλο, η πετσέτα δίπλα στην πετσέτα, υπομονή με το τσουβάλι και όλα αυτά για λίγες ώρες χαλάρωσης και ήλιο στις αμμουδίες που είχαν την ατυχία να βρέχουν την πρωτεύουσα...
Γιατί δεν κάνουμε την ζωή μας ευκολότερη; Ας αντισταθούμε σθεναρά στην δικτατορία της ρακέτας και στον επεκτατισμό της μπάλας θαλάσσης! Αν οι μισοί από αυτούς που έπαιζαν ρακέτες, διάβαζαν ένα βιβλίο, η ζωή όλων μας θα ήταν καλύτερη.
Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις, σας δίνω μερικές ιδέες (ξέρω ότι πολλοί από σας, είστε με μια ρακέτα στο χέρι αυτές τις μέρες... παραδεχτείτε το).


Επιλογή Νο1


Μυστήριο, χιούμορ, δράση, πολλή μουσική, γκέι έρωτες, μέντορας και μαθητής, και κάποιες σωστές παρατηρήσεις για το τέλος. Συν τοις άλλοις, είναι και χοντρό χοντρό, ό,τι πρέπει για να αποκρούσετε τις αστοχες μπαλιές....



Επιλογή Νο2


Απλά υπέροχο... τα λόγια είναι περιττά όταν μιλάει η Άντελα Δημητρακάκη. Το εξώφυλλο και ο τίτλος λένε πολλά, αλλά οι σελίδες του βιβλίου ακόμα περισσότερα. Πολύ άμεσο, πολύ μοντέρνο, παράξενο, γρήγορο, γεμάτο ψυχή αυτό το βιβλίο.



Επιλογή Νο 3





Κλασικό κι αγαπημένο. Μια γλυκόπικρη γεύση θα σας αφήσει. Μπορεί να γράφτηκε πριν από 100 χρόνια περίπου, αλλά εμένα προσωπικά με άγγιξε, όχι μόνο γιατί είμαι γκέι, αλλά και γιατί είναι ένα βιβλίο γεμάτο συναισθήματα που τα μεταδίδει τόσο ζωντανά που ζεις μαζί με τους ήρωες τον έρωτά τους, τις δυσκολίες τους, την συντριβή τους και... την ελπίδα τους.


Επιλογή Νο 4





Αν νομίζετε ότι ο τίτλος είναι τελείως κουκουρούκου, τότε έχετε απόλυτο δίκιο! Αν περιμένετε να καταλάβετε κάτι για το βιβλίο διαβάζοντας το οπισθόφυλλό του, τότε πλανάστε πλανην οικτρά... Αν θέλετε, όμως, να ξεραθείτε στα γέλια αψηφώντας τους διπλανούς λουόμενους που θα σας κοιτάνε σαν UFO, τότε δεν έχετε παρά να το διαβάσετε!



Επιλογή Νο 5




Και για τους πιο σοβαρούς της παρέας, έχουμε και Φιλιπ Ροθ. Το διάβασα πρόσφατα αυτό το βιβλίο. Ευτυχώς που έχει και επίμετρο και εξηγεί και κάποια πράγματα, αλλιώς θα είχα ξεχάσει κι αυτά που ξέρω από την ιστορία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου...!
Μεγάλος μαέστρος της πλοκής ο Ροθ, σε αυτό το βιβλίο μας μεταφέρει στην Αμερική του μεσοπολέμου (και του πολέμου) και, μέσα από τα μάτια ενός εβραιόπουλου (τα μάτια της παιδικής του ηλικίας), ζωγραφίζει το σκηνικό της Αμερικής και του ρατσισμού.
Ένα μεγάλο ΑΝ είναι όλη η υπόθεση, ένα μεγάλο πείραμα, που αποδεικνύεται ότι έχει πολύ ενδιαφέρον... Σ' αυτές τις περιπτώσεις, αξίζει να αναρωτηθούμε το "εάν"...

8 σχόλια:

Kος Μηδενικός είπε...

Αυτούς με τις θανατηφόρες ρακέτες κι εγώ τους μισώ. Κάθεσαι και λές...τώρα θα τη φάω...όχι τώρα...μαλάκα αν με πετύχει θα σε γαμήσω ανάποδα (αλήθεια...τι ηλίθια έκφραση!!).

Δεν έχω διαβάσει κανένα από τα βιβλία που προτείνεις...και πρέπει να ομολογήσω ότι το πρώτο μου άναψε το ενδιαφέρον. Σύντομα θα περάσω Πολιτεία να το τσεκάρω!

Όσο για τα εάν...σε ένα άλλο post το συζητάμε!!

Dimosthenis είπε...

Είπα να μεταφέρω το ερώτημα και στο δικό μου post!Πειράζει? :))

Kος Μηδενικός είπε...

Χαχαχα...το κατάλαβα...και εννοείται ότι δεν πειράζει! Ακούς εκεί!! Θέλεις κι εσύ να γίνεις πατέρας κάποια στιγμή;

Dimosthenis είπε...

Όχι βρε συ, ακόμα τουλάχιστον δεν έχω φάει τέτοια πετριά! Αρκετές έχω προς το παρόν!
Θα το αναλύσω το θεμάτακι (-άρα) σε μελλοντικό ποστ. Μόλις είδα και ένα ντοκιμαντέρ από τη Διεθνή Αμνηστία και έχει ζουμί η υπόθεση.

Όσο για το βιβλίο που σου άναψε το ενδιαφέρον, ενημερωτικά γίνεται παρουσίαση στον Ιανό στις 29 Ιουνίου. Για περισσότερες info, θα ενημερώσω αν υπάρχει ενδιαφέρον!

sCaTterBraiN είπε...

το 2 (το είχα στα υπόψη) και το 4 (το έμαθα από σένα) είναι στανταράκια για το καλοκαίρι μου. ο ροθ έπαιξε πρόπερσι (και συμφωνώ ότι ήταν πολύ καλό).
καλημέρα!
:-)

Dimosthenis είπε...

Περιμένω εντυπώσεις, sCaTterBraiN!

the boy with the arab strap είπε...

καλες ειναι οι ρακετες αλλα οταν δεν ενοχλεις και τουλαχιστον να εχεις καποια γνωση , αρκετα καλα βιβλια εχεις στη λιστα , της δημητρακακη ειναι νεο βιβλιο της η παλιο γιατι εχω διαβασει καποια ,αλλα αυτο μου διαφευγει .

Dimosthenis είπε...

@ OFF: Της Δημητρακάκη είναι καινούριο το βιβλίο, πριν λίγους μήνες κυκλοφόρησε... Παρ'το να το διαβάσεις οπωσδήποτε!